ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bundestag-Γκίζι: «Ούτε ευρώ η Γερμανία στην Ελλάδα»

12:00 - 19 Αυγ 2015 | Οικονομία
Bundestag-Γκίζι: «Ούτε ευρώ η Γερμανία στην Ελλάδα»
«Παρά τα όσα λέει η Bild η Γερμανία δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα» τόνισε με νόημα μιλώντας στην γερμανική Bundestag ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της «Αριστεράς» Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

Θα καταψηφίσει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα η «Αριστερά» (Die Linke) στο γερμανικό κοινοβούλιο, όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο κ. Γκίζι άσκησε κριτική στη συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης και επισήμανε ότι με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα καταψηφίσει. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την αλληλεγγύη της «Αριστεράς» στον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο κ. Γκίζι ανέδειξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει έως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 19 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.