ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Ρίσκο για το πρόγραμμα οι πρόωρες εκλογές

16:46 - 21 Αυγ 2015 | Οικονομία
Fitch: Ρίσκο για το πρόγραμμα οι πρόωρες εκλογές
Οι πρόωρες γενικές εκλογές που ανακοίνωσε η Αθήνα δείχνουν τα μεγάλα ρίσκα που θέτει η αβεβαιότητα για το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας και τις μελλοντικές σχέσεις με τους πιστωτές, στην επιτυχία του τρίτου προγράμματος διάσωσης της χώρας, τονίζει η Fitch.

Ο οίκος τονίζει ότι οι πρόωρες εκλογές εντός του 2015 ήταν αναμενόμενες μετά την απόρριψη του προγράμματος από μια σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αν και η χρονική στιγμή διεξαγωγής τους ήταν άγνωστη.

Η διεξαγωγή εκλογών εντός του Σεπτεμβρίου, πριν την πρώτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο, ενδέχεται να καθυστερήσει τις τεχνικές εργασίες και τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωσή της, υπογραμμίζει.

Οι σχέσεις με τους πιστωτές δείχνουν να έχουν βελτιωθεί, αλλά μια πιθανή διακοπή στις νομοθετήσεις των μεταρρυθμίσεων ενδέχεται να επαναφέρουν τις ανησυχίες κάποιων πιστωτών για την ικανότητα της Ελλάδας να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Οι δημοσκοπήσεις και η δημοφιλία του κ. Τσίπρα δείχνουν ότι πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών είναι ένας συνασπισμός υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, με κόμματα που έχουν στηρίξει τη νέα διάσωση. Ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα επηρεάσει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη στο κόμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.