ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Περιουσιολόγιο από Νοέμβρη τα αδήλωτα εισοδήματα

10:25 - 26 Αυγ 2015 | Οικονομία
Τα αδήλωτα εισοδήματα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το Πόθεν Έσχες, θα ζητήσει από τους Έλληνες πολίτες να δηλώσουν το υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φορολογούμενων, από τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών και το Ε9. Σε αυτό, αναγράφονται τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, τα ΙΧ αυτοκίνητα, οι καταθέσεις τους και τα στοιχεία αυτά θα περιληφθούν στο περιουσιολόγιο το οποίο βάση μνημονιακής δέσμευσης θα πρέπει να είναι έτοιμο το Νοέμβριο.

Για τα εισοδήματα αυτά, που θα αποκαλυφθούν από τους φορολογούμενους, θα καταβληθεί ο φόρος που θα έπρεπε να είχε πληρωθεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που ίσχυε την περίοδο που είχαν δημιουργηθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα των φορολογουμένων. Ακόμη, το ίδιο θα ισχύσει και για ακίνητα η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογείται από το Πόθεν Έσχες.

Σχετικά με τα μετρητά που κρατούν οι φορολογούμενοι στο σπίτι τους, η δήλωσή τους έχει νόημα εφόσον πρόκειται για μεγάλα ποσά που προέρχονται από εισοδήματα τα οποία δεν είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην εφορία και η δαπάνη τους τώρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από ανάληψη καταθέσεων από τράπεζες η ύπαρξη τους μπορεί να εξακριβωθεί κατά τον έλεγχο της εφορίας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.