ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεντρικές τράπεζες και εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις αγορές

09:08 - 27 Αυγ 2015 | Οικονομία
Κεντρικές τράπεζες και εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις αγορές
Το δολάριο ενισχύθηκε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ισχυρότατες πιέσεις τόσο σε σχέση με το ευρώ όσο και σε σχέση με τη στερλίνα.

Μια ακόμα εξαιρετική συνεδρίαση για τη Wall Street, η οποία μπορεί να υπερβάλλει στις απώλειες αλλά υπερβάλλει και στα κέρδη. Τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου για τις τεχνολογικές εταιρίες βοήθησαν στην επιστροφή του κλίματος εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Είχε προηγηθεί η νέα στήριξη της PBoC με την απελευθέρωση πάνω από $21,0 δισ. σε ρευστότητα αλλά και οι δηλώσεις του Dudley ο οποίος μείωσε σημαντικά τις πιθανότητες για μια αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Παρόλα αυτά, το δολάριο ενισχύθηκε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να υπάρξουν ισχυρότατες πιέσεις τόσο σε σχέση με το ευρώ όσο και σε σχέση με τη στερλίνα.

  • Το πετρέλαιο συνεχίζει την προσπάθεια διαμόρφωσης βάσης στα τρέχοντα επίπεδα και αναζητά τον καταλύτη που θα το ωθήσει προς υψηλότερα επίπεδα.
  • Ο χρυσός δέχθηκε πολύ ισχυρές πιέσεις λόγω της νέας δυναμικής ανόδου του δολαρίου αλλά και την υποχώρησης της διάθεσης για ασφαλή καταφύγια.
  • Πιέσεις κατέγραψαν τα EUR/USD και GBP/USD με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν πολύ κρίσιμα επίπεδα.
  • Κρίσιμη η ανακοίνωση του ΑΕΠ σήμερα για την Αμερική, καθώς αναμένουμε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
  • Πρώτη ημέρα της συνάντησης στο Jackson Hole. Συμπόσιο που κατά το παρελθόν έχουν ληφθεί κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις.

Ανάλυση Αγοράς

DAX (#GER30_U5) – Άνοιγμα: 9.994 Υψηλό: 10.195 Χαμηλό: 9.849 Κλείσιμο: 10.195

27 08 15 dax

Ο γερμανικός δείκτης πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση και κατάφερε να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας δείχνοντας ότι οι αγοραστές έχουν διάθεση να διατηρήσουν τις θέσεις τους και για τις επόμενες συνεδριάσεις. Τεχνικά, οι δείκτες RSI, ROC, Vol., %A50KMO, δείχνουν εξαιρετική συμπεριφορά με την έννοια ότι έχουν πραγματοποιήσει έξοδο από την περιοχή ακραίας πτωτικής συμπεριφοράς. Θεωρούμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για συνέχεια της ανόδου, τουλάχιστον μέχρι και τις 10.500 μονάδες όπου και θα αναθεωρήσουμε την ανάλυσή μας.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

10.000                 10.220
9.910                   10.310
9.840                   10.400
9.750                   10.470

Οι ανακοινώσεις της ημέρας

27 08 15 calendar

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.