ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Telegraph: «Αβέβαιο το μέλλον, κατακερματισμένη βουλή»

18:06 - 15 Σεπ 2015 | Οικονομία
Το πολιτικό τοπίο της χώρας μας και πάλι στο επίκεντρο της βρετανικής εφημερίδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αβέβαιο μέλλον, μια κατακερματισμένη Βουλή και μια κυβέρνηση μειοψηφιών, καθώς οι κάλπες δείχνουν ότι κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει την αυτοδυναμία», αναφέρει η Telegraph.

«Ο Τσίπρας πασχίζει να πείσει τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν, μόλις επτά μήνες από την άνοδό του στην εξουσία, υποσχόμενος τότε να ανατρέψει την λιτότητα που επέβαλλαν οι δανειστές», τονίζει η βρετανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την κεντροδεξιά ΝΔ, η οποία έχει πετύχει μια θαυμαστή αναβίωση των ποσοστών της, εξαργυρώνοντας στην ουσία την παράδοση του Τσίπρα στους πιστωτές.

Σύμφωνα με την Telegraph, υπό αυτά τα δεδομένα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη στήθος με στήθος» για το αποτέλεσμα των εκλογών και σημειώνει πως καθοριστικής σημασίας θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων, οι οποίοι ανέρχονται περίπου στο 40%.

Την ίδια στιγμή, η Telegraph υπογραμμίζει ότι οι προεκλογικές καμπάνιες «άναψαν» μετά και τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα δεχτεί να πληρώσει το τίμημα για την παραμονή της στο ευρώ...

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.