ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Δεν θα αμφισβητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα

20:50 - 16 Σεπ 2015 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Δεν θα αμφισβητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα
Την πεποίθηση ότι το πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος δεν θα αμφισβητηθεί από την νέα κυβέρνηση εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής του.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα πως «το πλαίσιο του προγράμματος» δε θα αμφισβητηθεί, όποια και να είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης.

Ο Γάλλος επίτροπος μίλησε την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε το think tank CEPS (Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής) με θέμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τη συμμετοχή και του Διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς.

Στην ερώτηση εάν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αποτελούν σημείο διαφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, ο Μοσκοβισί απάντησε πως οι τρεις θεσμοί είχαν «πάντα τις ίδιες θέσεις» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα.

«Αν και όχι αυθόρμητα», είπε χαρακτηριστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ κατέληγαν να μιλούν με «μία φωνή» τόσο απέναντι στις ελληνικές Αρχές όσο και στο πλαίσιο του Eurogroup.

Από την πλευρά του ο Φρανκς, συμφώνησε με το Γάλλο επίτροπο, ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τόνισε πως βρίσκονται στην «ίδια σελίδα», όσον αφορά την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν από δω και πέρα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Μια από τις ατυχίες σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είναι πως η διαδικασία εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά σταμάτησε, ή έγιναν και βήματα προς τα πίσω», σχολίασε ο Φρανκς, προσθέτοντας ότι κυρίως, «είναι ατυχές το γεγονός ότι αυτή η διακοπή έγινε όταν η Ελλάδα είχε κάνει τη στροφή προς την ανάπτυξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:51 - 16 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.