ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές-Κομισιόν: Ξεκάθαρη εντολή στην κυβέρνηση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

13:45 - 21 Σεπ 2015 | Οικονομία
Εκλογές-Κομισιόν: Ξεκάθαρη εντολή στην κυβέρνηση για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει το απόγευμα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του.

Την είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ευρεία αντιπροσώπευση των πολιτών από φιλοευρωπαϊκά κόμματα.

Παράλληλα επανέφερε στη μνήμη όλων ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύθηκε σε «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης». Εκτίμησε δε ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο  κ. Σχοινάς είπε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της και να τα φέρει εις πέρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.