ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πίεση ΔΝΤ σε Βερολίνο για μείωση του ελληνικού χρέους

11:47 - 01 Οκτ 2015 | Οικονομία
Πίεση ΔΝΤ σε Βερολίνο για μείωση του ελληνικού χρέους
Μεγάλη πίεση στο Βερολίνο και τους Ευρωπαίους πιστωτές φέρεται να ασκεί το ΔΝΤ, ούτως ώστε να μειώσουν έτι περαιτέρω το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Η πρότασή του μάλιστα για την υλοποίηση της μείωσης, είναι μέσω παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Παράλληλα, το Ταμείο επιθυμεί να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια.

Οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ουσιαστικά σημαίνουν ένα "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Να σημειωθεί, πως κάτι τέτοιο ήταν "κόκκινη γραμμή" για τη γερμανική κυβέρνηση μέχρι πρότινος, έως ότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να σημειώσει κατά τη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της για την παροχή επιπλέον 86 δισ. ευρώ, ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ, πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.