ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόφσκις: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη τα μέσα του 2016

09:35 - 10 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ντομπρόφσκις: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη τα μέσα του 2016
Η ελληνική οικονομία είναι πιθανόν να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του επόμενου έτους, εάν η κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης», υποστήριξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα.

«Η πρόβλεψη μας ήταν για ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,5% για την Ελλάδα φέτος, ενώ πλέον αναμένουμε ύφεση 2% με 2,5%», σημείωσε, προσθέτοντας: «Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά για να επανακτήσει την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

«Οι προβλέψεις μας για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που είχαμε τον Αύγουστο», επισήμανε o αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.