ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

17:17 - 13 Οκτ 2015 | Οικονομία
ΕΚΤ: 25 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ
Το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Από σήμερα, σημειώνει η ΕΚΤ, θα αρχίσει η αποστολή πληροφοριακού υλικού σε φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά στη ζώνη του ευρώ, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με την εμφάνιση του νέου χαρτονομίσματος και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του και να μπορούν να μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές στους πελάτες τους.

Το ευρωσύστημα θα στείλει ενημερωτικά φυλλάδια σε πάνω από 2,8 εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Το ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, αφενός τα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, και αφετέρου το χρονοδιάγραμμα εισαγωγής του.

Η ΕΚΤ σημειώνει ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία). Όσοι στην Ελλάδα επιθυμούν επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου και της κάρτας με τις μεταβαλλόμενες εικόνες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Τράπεζα της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ διατίθενται στη διεύθυνση http://www.nea-trapezogrammatia-euro.eu/.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.