ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Βερναρδάκη-Χαρίτση για τα έργα πληροφορικής του ΕΣΠΑ

12:43 - 15 Οκτ 2015 | Οικονομία
Συνάντηση Βερναρδάκη-Χαρίτση για τα έργα πληροφορικής του ΕΣΠΑ
Στοχεύοντας στις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΠΕΕ, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο κ. Βερναρδάκης ενημερώθηκε για τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της διοικητικής αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, παράμετροι που θα συμβάλουν στη βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η κρισιμότητα της ομαλής λειτουργίας της «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ», η οποία αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα εκτέλεσης δράσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κρατικών Ενισχύσεων, έχοντας αναλάβει την υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων που θα ολοκληρωθούν στην τρέχουσα και στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Παράλληλα, σημειώθηκε η ανάγκη διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης για την εταιρεία από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ή/και άλλων πόρων. Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στα έργα κρατικών ενισχύσεων και, ιδιαίτερα, του έργου ICT4Growth, του οποίου η υλοποίηση συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να προχωρήσει άμεσα.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, εκπρόσωποι του ΔΣ του ΣΕΠΕ συναντήθηκαν με τον υφυπουργό για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση, ενημερώνοντας σχετικά για τα θέματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης αναφορικά με την ολοκλήρωση, παραλαβή και πληρωμή έργων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, έργα τα οποία ανοίγουν το δρόμο για μια σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ο ΣΕΠΕΕ να συνδράμει με την τεχνογνωσία που διαθέτει στην προσπάθεια της Πολιτείας για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων, που αφορούν στον κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας, στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των συνεχιζόμενων έργων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ο υφυπουργός, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και «Ψηφιακό Σχολείο», τα οποία αποτελούν έργα υποδομών ζωτικής σημασίας για τη χώρα.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας, τόνισε πως: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αξιοποιήσουμε τους τομείς στους οποίους είμαστε πραγματικά καλοί και να τους κάνουμε στρατηγικούς άξονες της ελληνικής οικονομίας. Και η τεχνολογία είναι ένας από αυτούς, αφού διαπρέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κλάδος είναι "παρών" και στη διάθεση της πολιτείας να συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις, στηρίζοντας έργα υποδομής που εκσυγχρονίζουν τη χώρα και την οικονομία, αλλά και δίνοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στο σχεδιασμό ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με βάση την τεχνολογία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.