ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurostat: Ο «γολγοθάς» του Έλληνα-Σε συνθήκες φτώχειας ένας στους τρεις

17:34 - 16 Οκτ 2015 | Οικονομία
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια. Τα στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια η έκθεση της Eurostat μαρτυρούν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης.

Σε συνθήκες φτώχειας ζει το 22,1% του πληθυσμού στην Ελλάδα, σε συνθήκες ένδειας το 21,5%, ενώ το 17,2% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή (16/10/2015) η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με το ποσοστό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2014), ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα, και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη, είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδοιας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 17,2% για τον πληθυσμό που ζει σε συνθήκες φτώχειας, 8,9% σε συνθήκες ένδοιας και 11,1% για οικογένειες αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Στην Ελλάδα, αντιμέτωπο με τουλάχιστον μία (ή και περισσότερες) από αυτές τις τρεις προβληματικές καταστάσεις είναι το 36% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), ενώ στην ΕΕ κατά μέσο όρο το 24,4% (122 εκατ. άνθρωποι).

Το ποσοστό του πληθυσμού που το 2008 βρισκόταν σε κατάσταση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν στο 28,1%, ενώ στην ΕΕ ήταν στο 23,8%.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.