ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό παραμένει το "μέτωπο" του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία

11:45 - 26 Οκτ 2015 | Οικονομία
Ανοιχτό παραμένει το "μέτωπο" του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία
Νέα παράταση δίνει το υπουργείο Οικονομικών για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για την λήψη οριστικών αποφάσεων για το θέμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί για την υποβολή δηλώσεων ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ από τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια, αλλά τελικά δεν ελήφθησαν σχετικές οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

Το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, καθώς το κουαρτέτο απέρριψε τη νέα πρόταση της κυβέρνησης για ΦΠΑ 0% σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, 13% στα φροντιστήρια και 23% στα ιδιωτικά σχολεία με την αιτιολογία ότι βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας δεν γίνεται να επιβληθούν διαφορετικοί συντελεστές ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Λύση για το θέμα αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να κλείσει το πακέτο των πρώτων προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ από τους δανειστές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.