ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καμπανάκι" από την Alpha Bank για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

19:05 - 30 Οκτ 2015 | Οικονομία
"Καμπανάκι" από την Alpha Bank για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση
"Καμπανάκι" για την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έκρουσε η Alpha Bank, με ειδική ανάλυση της, στην οποία χαρακτηρίζει «κρίσιμης σημασίας» την αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, η εκροή ανθρώπινου κεφαλαίου (brain drain) έλαβε μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ένα περιοριστικό παράγοντα για μία σταθερή αναπτυξιακή πορεία στο μεσοχρόνιο ορίζοντα.

Η υψηλή φορολόγηση των υπηρεσιών εκπαίδευσης θα αποτελέσει, προειδοποιεί χαρακτηριστικά, ένα ακόμη πλήγμα τόσο βραχυπρόθεσμα θέτοντας σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, όσο και μεσοπρόθεσμα στον σχηματισμό υψηλής ποιότητας ανθρωπίνου κεφαλαίου, αφού η ιδιωτική εκπαίδευση λειτουργεί συμπληρωματικά καλύπτοντας ουσιαστικά τις αδυναμίες του συστήματος δημοσίας, εκπαιδεύσεως.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών έχει ήδη πλήξει σημαντικά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση, τονίζει η Alpha Bank και προσθέτει ότι η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας και η περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση έχουν οδηγήσει σε μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών, γεγονός που επιδρά αρνητικά στην επιλογή ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.