ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Ένιωθα βαριά ευθύνη για την Ελλάδα

20:16 - 01 Νοε 2015 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Ένιωθα βαριά ευθύνη για την Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου μίλησε για τις δύσκολες ώρες που πέρασε μέσα στο κρίσιμο για τη χώρα μας Eurogroup

«Εβλεπα την Ελλάδα να πηγαίνει στα βράχια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου,Χάρης Γεωργιάδης μιλώντας στην εφημερίδα "Καθημερινή".

 

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση Σόιμπλε για προσωρινό Grexit, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Ενιωθα βαρύτατη ευθύνη να είμαι ο μόνος άνθρωπος από τον ελληνικό χώρο που, πίσω από τις κλειστές πόρτες, έβλεπε να ξεδιπλώνεται μία πορεία που θα έθετε την Ελλάδα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση».

 

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σχολίασε ακόμα το γεγονός ότι υπήρχε ένας ορατός κίνδυνος δημιουργίας ενός δραματικού σκηνικού που θα απειλούσε όχι μόνο τη συμμετοχή της Ελλάδας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ και του ευρώ αλλά θα έβαζε τους πολίτες της Ελλάδας σε νέες οικονομικές περιπέτειες.

 

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν συμφώνησαν με την εισήγηση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν ευτυχώς περισσότερα, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

«Είναι γνωστή η στάση της Γαλλίας, της Ιταλίας και ασφαλώς της Κύπρου. Υπήρχαν όμως και άλλα κράτη που δεν είχαν ακραίες προσεγγίσεις και ήθελαν να βρεθεί μια λύση που θα κρατούσε την Ελλάδα στο ευρώ», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 01 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.