ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Οι τουριστικές επιχειρήσεις προτεραιότητα του ΕΣΠΑ

12:06 - 02 Νοε 2015 | Οικονομία
Χαρίτσης: Οι τουριστικές επιχειρήσεις προτεραιότητα του ΕΣΠΑ
Το ότι ο κύριος στόχος του ΕΣΠΑ, είναι οι νέες επιχειρήσεις και κυρίως οι τουριστικές, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Οικονομίας και αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως «δεν αναπαράγουν απλώς το μοντέλο του μαζικού τουρισμού».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να καταλήξει σε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Επειδή όμως δεν γίνεται να περιμένουμε», πρόσθεσε, θα αξιοποιηθούν μηχανισμοί «παράλληλης χρηματοδότησης».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να περιμένει ο πρωτογενής τομέας από το ΕΣΠΑ ο κ. Χαρίτσης, αφού αναγνώρισε ότι τα μέτρα του τρίτου μνημονίου καθιστούν δύσκολη την κατάσταση, γνωστοποίησε πως θα δοθούν χρήματα αφενός για αγροτικές υποδομές (πχ έργα άρδευσης) και αφετέρου σε μονάδες μεταποίησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς έχει ήδη γίνει σειρά επαφών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Κομισιόν. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι θα είναι πολύ σημαντική η αυριανή (Τρίτη) συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.