ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Η ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων δεν αρκεί

10:52 - 06 Νοε 2015 | Οικονομία
Στην υπερψήφιση του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα από την ελληνική Βουλή αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος, με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung να επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι αρκετό.

«Αν οι Έλληνες επιθυμούν να λάβουν περισσότερα χρήματα από το πακέτο βοήθειας, θα πρέπει να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η FAZ και διερωτάται: «Τώρα το κοινοβούλιο στην Αθήνα υπερψήφισε ένα πακέτο λιτότητας, το οποίο πλήττει κυρίως τους αγρότες. Θα αρκέσει;»,

Και συνεχίζει σχολιάζοντας ότι το νέο πακέτο μέτρων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές, όμως τονίζει ότι δεν είναι αρκετό. Σε μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει σημαντικές απαιτήσεις των πιστωτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Eurogroup θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των απαιτούμενων χρημάτων

«Περικοπές για την επόμενη δόση της βοήθειας: οι Έλληνες αγρότες χάνουν ένα από τα σημαντικότερα προνόμιά τους», αναφέρει η οικονομική Handelsblatt, η οποία σχολιάζει ότι η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε επιτυχώς ακόμη μια δοκιμασία.

Την ίδια ώρα η Die Welt αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και κατ’ επέκταση σχετικά με την επιτυχία του νέου πακέτου διάσωσης.

«Η πιθανότητα η Ελλάδα να πετύχει με τις μεταρρυθμίσεις είναι μια πολύ αόριστη ελπίδα», είπε ο Σέντερ χθες στη διάρκεια ενός συμποσίου. «Είδαμε ήδη από τις πρώτες εβδομάδες μετά την απόφαση ότι (η Αθήνα) ήδη έκανε πίσω», πρόσθεσε. Ο Σέντερ εκτίμησε μάλιστα ότι ακόμη και μετά τις νέες εκλογές «λείπει από την κυβέρνηση Τσίπρα η σταθερότητα για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.