ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα-Ασφαλιστικό:Τι ζητούν οι δανειστές-Ένα ταμείο για κύριες, ένα για επικουρικές

20:25 - 11 Νοε 2015 | Οικονομία
Προαπαιτούμενα-Ασφαλιστικό:Τι ζητούν οι δανειστές-Ένα ταμείο για κύριες, ένα για επικουρικές
Αποφασισμένοι για ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαν με τους κ.κ Σταθάκη, Χουλιαράκη και Τσακαλώτο, οι δανειστές.

Οι αλλαγές που απαιτούν οι δανειστές στο ασφαλιστικό είναι οι παρακάτω:

  • Ένα Ταμείο κύριας σύνταξης για όλους
  • Ένα Ταμείο επικουρικής ασφάλισης για όλες τις επικουρικές συντάξεις και
  • Επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη πριν την ηλικία των 65 ετών να λαμβάνουν το 60% των συντάξιμων αποδοχών μέχρι να συμπληρώσουν την ηλικία των 65 ετών. Μετά τα 65 οι συνταξιούχοι θα μπορούν να λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους.

 

Ένα πολύ σημαντικό σημείο προς διευκρίνιση είναι αν η απαίτηση των δανειστών να λαμβάνουν το 60% της σύνταξής τους όσοι είναι μικρότεροι των 65 ετών αφορά και τους ήδη συνταξιούχους.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν το μέτρο θα αφορά τους ήδη συνταξιούχους, στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων, προκειμένου οι περικοπές να είναι μεγαλύτερες σε όσους βγήκαν νωρίτερα στη σύνταξη ή θα εφαρμοστεί και για τους νέους συνταξιούχους, αυτούς δηλαδή που θα συνταξιοδοτηθούν με τα νέα όρια ηλικίας.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, οι συνταξιούχοι θα υποστούν διπλό σοκ, καθώς ήδη, αυξάνονται σταδιακά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους, προβλέπεται επιπλέον πέναλτι 10% για όσους επιλέξουν την πρόωρη έξοδο, και εν τέλει, θα υποστούν και μείωση 40% της σύνταξης έως τη συμπλήρωση των 65.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:36 - 11 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.