ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Λευκός καπνός» βγήκε από το Χίλτον

02:50 - 17 Νοε 2015 | Οικονομία
«Λευκός καπνός» βγήκε από το Χίλτον
Λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για τους πλειστηριασμούς μεταξύ του Οικονομικού Επιτελείου και του Κουαρτέτου των δανειστών, μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων.

Λευκός καπνός βγήκε μετα απο μαραθώνιες συνομιλίες μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης. «Συμφωνήσαμε σε όλα τα προαπαιτούμενα» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από το πέρας των συνομιλιών το χάραμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για την προστασία πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα που προβλέπει, θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

  • Το αυριανό EWG απλώς θα ενημερωθεί για την επίτευξη της συμφωνίας και ενα δεύτερο EWG την Παρασκευή θα βγάλει θετική εισήγηση προς το ΕSM για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
  • Δεν ειναι ξεκάθαρο ποτέ θα συνεδριάσει ο esm για την εκταμιευςη των 10 δις διότι θα πρεπει πρώτα να κλείσουν τα βιβλία τους οι τράπεζες

Στο μεταξύ την Τετάρτη ξεκινούν με το κουαρτέτο οι συζητήσεις για τη δεύτερη λίστα που συνδέεται με το 1 δισ. ευρώ.

Σε σχέση με τα επιχειρηματικά δάνεια τον Δεκέμβριο, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ποια δάνεια θα πωλούνται σε ξένα funds. Οπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, δεν εχεί αποφασιστεί ακομη ποια δάνεια θα δίνονται στα funds. Δηλαδή αν θα είναι μόνο επιχειρηματικά, ή και στεγαστικά ή καταναλωτικά.

Σύμφωνα με πληροφοριες για τα επιχειρηματικά που θα δίνονται σε funds θα υπάρχει κριτήριο το ύψος τους, αλλα και απο ποιον κλάδο της οικονομίας θα ειναι. (Π.χ. Θα δίνονται όσα ειναι πάνω απο 500.000, 1.000.000, 2.000.000. Ωστοσο ειναι ακόμη ανοικτό το πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές αποφάσεις).

Τελευταία τροποποίηση στις 08:55 - 17 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.