ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 1,40 ευρώ αυξάνεται το εισιτήριο των ΜΜΜ

16:50 - 19 Νοε 2015 | Οικονομία
Στο 1,40 ευρώ αυξάνεται το εισιτήριο των ΜΜΜ
Στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% αποδίδουν στο υπουργείο Υποδομών την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες από 1,20 σε 1,40 ευρώ από 1η Ιανουαρίου.

Στο υπουργείο υποστηρίζουν πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην αυξηθεί και η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών. Αντίστοιχη δήλωση είχε γίνει βέβαια τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν το υπουργείο Υποδομών είχε αποφασίσει να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ οι συγκοινωνιακές εταιρείες. Τότε ο υπουργός Υποδομών διαμήνυε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων.

Υπενθυμίζεται πως η μείωση των εισιτηρίων από 1,40 σε 1,20 ευρώ είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον πρώην υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης. Ωστόσο τότε η μείωση της τιμής του εισιτηρίου συνοδεύτηκε από μείωση της διάρκειας ισχύος του, το οποίο αντί 90 λεπτών διαρκεί πλέον 70 λεπτά. Η επαναφορά όμως της τιμής του εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ, δε συνεπάγεται αύξηση της διάρκειας ισχύος του, η οποία θα παραμείνει στα 70 λεπτά.

Προ ημερών, η απερχόμενη διοίκηση του ΟΑΣΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση του οργανισμού, για την οποία ευθύνη φέρει όπως επεσήμανε και η απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ από τις συγκοινωνιακές εταιρείες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 19 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.