ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προϋπολογισμός 2016:Κατατέθηκε από τον Τσακαλώτο-Τι θα συζητηθεί με τους δανειστές

13:13 - 20 Νοε 2015 | Οικονομία
Προϋπολογισμός 2016:Κατατέθηκε από τον Τσακαλώτο-Τι θα συζητηθεί με τους δανειστές
Τον πρώτο της προϋπολογισμό κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση τον προϋπολογισμό του 2016 και τις εκθέσεις που τον συνοδεύουν, εκφράζοντας την «ιδιαίτερη τιμή» που αισθάνεται.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την προσεχή Τετάρτη και θα γίνουν τέσσερις συνεδριάσεις.

Στην Ολομέλεια η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με την ονομαστική ψηφοφορία.

Τι θα συζητήσουν Τσακαλώτος-Κουαρτέτο

Μέσα στην ημέρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κλείσει με τους δανειστές τη 2η λίστα με τα προαπαιτούμενα στην οποία θα ενσωματωθούν όλοι οι φόροι της επόμενης χρονιάς. Έτσι, μέσα στο επόμενο 20ήμερο, αναμένεται να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Υποχώρησε η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή για το φόρο στο κρασί.

Με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε χθες στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο ΕΦΚ στο κρασί διαμορφώνεται σε 20 λεπτά το λίτρο ή 15 λεπτά στη φιάλη των 750 ml.

Ο φόρος δεν θα επιβάλλεται στις ποσότητες που εξάγονται στις διεθνείς αγορές, αλλά μόνο στις ποσότητες που καταναλώνονται στο εσωτερικό της χώρας, αφορά δηλαδή τα ελληνικά κρασιά και τα εισαγόμενα. Επίσης από τον φόρο απαλλάσσονται τα απλά κρασιά τα οποία παράγουν οι ιδιώτες και τα οποία καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογένειάς του ή τους προσκεκλημένους του με την προϋπόθεση ότι δεν μεσολαβεί πώληση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.