ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνονται οι εισφορές 1,5 εκατ. ασφαλισμένων

13:55 - 22 Νοε 2015 | Οικονομία
Αυξάνονται οι εισφορές 1,5 εκατ. ασφαλισμένων
Μεγάλες αλλαγές στην ασφάλιση τουλάχιστον 1,5 εκατ. ασφαλισμένων, κατά κύριο λόγο αγροτών, ελεύθερων επαγγελματικών, γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών και δημοσιογράφων θα φέρει το σχέδιο ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα υπερ-ταμείο.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», μέσω του Εθνικού Φορέα Ασφάλισης και της προώθησης νέου, κοινού για όλους τους ασφαλισμένους, κανονισμού λειτουργίας του υπερ-Ταμείου εντός του 2016, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθεί σχέδιο επιβολής ενιαίων εισφορών που θα αφορούν τουλάχιστον στο 20% για την κύρια σύνταξη, όσο δηλαδή ισχύει σήμερα για το ΙΚΑ.

Επίσης το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών την αύξηση των εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, ώστε από το 13,33 να πάει στο 14,33% για τους εργοδότες, καθώς και κατά 0,5 με μια μονάδα για τους εργαζόμενους, ώστε να ανέρθει στο 7,17% ή 7,67%, με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να αντιδρούν εντονότερα από ότι τα υπόλοιπα μέλη του κουαρτέτου των δανειστών.

Μεγάλες αυξήσεις στα εισφορές- εκτός από τον ΟΓΑ και το ΟΑΕΕ- αναμένεται να επιφέρει και η απαίτηση των δανειστών (που έχει καταγραφεί ως υποχρέωση της κυβέρνησης στο τρίτο μνημόνιο) για κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων, σε μια σειρά Ταμείων όπως το ΕΤΑΠ ΜΜΕ αλλά και το ΕΤΑΑ. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.