ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημόσιο: Δεν περνάει η φορολογία των αγροτών-Νέες γενναίες μειώσεις μισθών

10:59 - 23 Νοε 2015 | Οικονομία
Δημόσιο: Δεν περνάει η φορολογία των αγροτών-Νέες γενναίες μειώσεις μισθών
Μπορεί το φιάσκο με τα προαπαιτούμενα, τα προβλήματα με τα τέλη και οι τριγμοί που προκάλεσαν τα μέτρα στην κυβερνητική πλειοψηφία με απώλεια δύο βουλευτών να έφεραν συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου να υπάρξει ένα είδος παγώματος επιπλέον φόρων μέσα στο 2015 και έτσι κάποιοι φόροι να πάρουν αναβολή για αργότερα, όμως οι δανειστές απαιτούν μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και έτσι κάποιοι θα την πληρώσουν.

Οι αντιδράσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και η δυσκολία στην ανεύρεση ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην Παιδεία έκαναν την κυβέρνηση να ακολουθήσει άλλη πορεία.

Ζήτησε και φαίνεται ότι πήρε αναβολή σε μέτρα όπως ο διπλασιασμός του φόρου των αγροτών, την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και στην αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ενοικίων.

Υπάρχουν μέτρα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ όμως που πρέπει να περάσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και αυτά δεν είναι άλλα από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα φέρει νέες μειώσεις μισθών σε μεγάλο μέρος των εργαζόμενων, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η ανεξαρτητοποίηση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων αλλά και μια σειρά μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.