ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασφαλιστικό:Συμβούλιο αρχηγών για την οριστική του λύση, σκέφτεται ο Α.Τσίπρας

09:50 - 24 Νοε 2015 | Οικονομία
Ασφαλιστικό:Συμβούλιο αρχηγών για την οριστική του λύση, σκέφτεται ο Α.Τσίπρας
Τη σύγκληση συμβουλίου αρχηγών για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού, εξετάζει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει η Real. ο πρωθυπουργός είχε αποφασίσει να εισηγηθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκλιση του Συμβουλίου Αρχηγών εκτιμώντας ότι προχθές Κυριακή θα είχε εκλεγεί αρχηγός στη Νέα Δημοκρατία. Η μη εκλογή αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί και δεύτερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο Α. Τσίπρας δεν θέλει να καταστήσει το ασφαλιστικό «όμηρο» των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι συζητείται και το ενδεχόμενο κατ’ ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι θέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα παρουσιαστούν αύριο από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ενώ ο πρωθυπουργός δεν θα παραβρεθεί, καθώς Τετάρτη και Πέμπτη θα επισκεφθεί Ισραήλ και Παλαιστίνη.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επιθυμεί να υπάρξει οριστική λύση του συνόλου του ασφαλιστικού εντός του 2015 και να μην υπάρχει κατάτμησή του σε δυο μέρη, με τα πλέον δύσκολα μέτρα να μετατίθενται για το νέο έτος.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ και εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Εργασίας θα θέσει σε κοινωνικό διάλογο τις κυβερνητικές θέσεις.

Σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο τέλος του διαλόγου, ώστε να οριστικοποιηθούν οι κυβερνητικές θέσεις, ενώ σε αυτή την περίπτωση εντός της εβδομάδος θα υπάρξει και δήλωση του πρωθυπουργού. Ο εναλλακτικός σχεδιασμός περιλαμβάνει Υπουργικό Συμβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.