ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος feels proud: «Επιτυχία ότι πήραμε μόνο 5,7 δισ. ευρώ»

21:00 - 26 Νοε 2015 | Οικονομία
Τσακαλώτος feels proud: «Επιτυχία ότι πήραμε μόνο 5,7 δισ. ευρώ»
Για τον προϋπολογισμό του 2016, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής-Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκε πως αισθάνεται υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως, «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαίρεται, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση με έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αναδιάρθρωση του χρέους «που θα μας δώσουν το χρόνο να παρουσιάσουμε το 2016 το αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας πολιτικές».

«Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουμε σε όλα αυτά που έρχονται. Με αλληλεγγύη, που μας βολεύει, γιατί η αλληλεγγύη μέσα από τους πρόσφυγες και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μπορεί να επηρεάσει την αλληλεγγύη στα οικονομικά; Αυτός είναι ο προβληματισμός» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Πέραν αυτού, ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τα αποτελέσματα της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σημειώνοντας: «Το ό,τι καταφέραμε να χρειαστούν μόνο 5,7 δισ. ευρώ, ενώ εν δυνάμει έχουμε δανειστεί 25 δισ. ευρώ, είναι επιτυχία και μειώνει το χρέος. Είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης τι θα γίνουν αυτά τα υπόλοιπα χρήματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.