ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα: «13 και να… καίνε»!

11:20 - 27 Νοε 2015 | Οικονομία
Προαπαιτούμενα: «13 και να… καίνε»! 1
Η λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα του 1 δισ. ευρώ «κλείδωσε» αργά χθες το βράδυ σε επίπεδο επιτελών των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης (EWG), περιέχοντας μάλιστα χρονικές διευκολύνσεις προς την κυβέρνηση.

Τα 48 προαπαιτούμενα στη βάση των οποίων αποδεσμεύτηκαν τα 2+10 δισ. ευρώ διαδέχονται 13 προαπαιτούμενα, τα οποία όμως είναι «καυτά», όπως τα κόκκινα δάνεια, οι ιδιωτικοποιήσεις, το νέο μισθολόγιο κ.λπ. .

Το δεύτερο πακέτο που περιέχει 13 παρεμβάσεις και πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο εξαιρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια πολύ μεγάλα "αγκάθια" που  αποσυνδέονται από την δόση του 1 δισ. ευρώ και αν το επιθυμεί η κυβέρνηση μεταφέρονται  για την αξιολόγηση που θα ξεκινήσει το 2016. Οι δανειστές δεν ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει εντός Δεκεμβρίου για το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό στα πλάνα των δανειστών συνδέεται με την αξιολόγηση, η οποία όπως όλα δείχνουν πάει για Γενάρη. Επί των φορολογικών, η κυβέρνηση φαίνεται επί του παρόντος να ξεπέρασε τους σκοπέλους των μνημονιακών δεσμεύσεων αύξησης του φόρου στους αγρότες, στα εισοδήματα από ενοίκια και στην ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Ειδικότερα, στη λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχονται οι παρεμβάσεις που συνδέονται με τα κόκκινα δάνεια στο σκέλος των φορέων διαχείρισής τους, τις εφαρμοστικές διατάξεις για το πτωχευτικό δίκαιο που πρόσφατα θεσπίστηκε, το πλαίσιο για  το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το νέο χωροταξικό πλαίσιο, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο του οποίου η δημόσια διαβούλευση που είχε προγραμματιστεί για χθες αναμένεται να προσδιοριστεί εκ νέου, τη νέα αποτίμηση στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τις νέες παρεμβάσεις  στο πλαίσιο των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ με επίκεντρο  τα καύσιμα και τα αναψυκτικά/ποτά, τις παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας αναφορικά  με τον ΑΔΜΗΕ, την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ κ.λπ.

Γ. Π. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 27 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.