ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί:Στις αρχές του 2016 ξεκινά η συζήτηση για το χρέος

21:43 - 01 Δεκ 2015 | Οικονομία
Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει στις αρχές του έτους, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Την απάντηση αυτή έδωσε έπειτα από σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ενώ σημείωσε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχουν «προθεσμίες» και «χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με το οποίο, πρέπει «πρώτα να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις» και «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε, το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων εφαρμόστηκε και τώρα «βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης του δεύτερου πακέτου», καθώς απομένουν «φιλόδοξες και θαρραλέες» μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και το «συνταξιοδοτικό», ενώ σχολίασε λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» για περαιτέρω «εκταμιεύσεις» αλλά και την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Πιστεύω πως στις αρχές του έτους θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, αφήνοντας ανοιχτό το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:10 - 01 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.