ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δώρο: Αμοίβεστε με μεικτά 586 ευρώ-Δικαιούστε επιπλέον μισθό

16:58 - 02 Δεκ 2015 | Οικονομία
Δώρο: Αμοίβεστε με μεικτά 586 ευρώ-Δικαιούστε επιπλέον μισθό
Δώρο από το πουθενά φαίνεται πως κάνει σε χιλιάδες εργαζόμενους μία ξεχασμένη νομοθετική διάταξη.

Πολλοί είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που αμοίβονται με τον βασικό μισθό και δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να παίρνουν περισσότερα από 495 ευρώ το μήνα στο χέρι.

Η νομοθεσία υπάρχει, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν το γνωρίζει και σχεδόν ποτέ δεν εφαρμόζεται.

Με βάση έναν νόμο του 2000, ο οποίος μάλιστα παρά την καταιγίδα των μνημονίων δεν έχει καταργηθεί, ορίζεται η λεγόμενη Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς.

Τι σημαίνει αυτό;

Με τη διάταξη αυτή, ένας μισθωτός που παίρνει τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά (περίπου 495 ευρώ καθαρά), δικαιούται να παίρνει κάθε μήνα 39,09 ευρώ περισσότερα «στο χέρι», από όσα ήξερε και υπολόγιζε ως τώρα. Αρκεί και μόνον να ζητήσει από τον εργοδότη του, να δηλώσει αυτός στο ΙΚΑ ότι ο υπάλληλος δικαιούται την ειδική Επιδότηση Εργατικής Εισφοράς. Από τη στιγμή εκείνη και κάθε μήνα, ο εργοδότης θα δίνει τα 39,09 ευρώ στον εργαζόμενο και όχι στο ΙΚΑ.

Έτσι δεν θα γίνεται η κράτηση της ασφαλιστικής εισφοράς κάθε μήνα και ο μισθωτός θα παίρνει περισσότερα χρήματα καθαρά στην τσέπη, χωρίς «γκρίνιες» πως επιβαρύνει την επιχείρηση όπου εργάζεται  κλπ κλπ.

Αυτόματα λοιπόν, θα υπάρχει μία αύξηση που αντιστοιχεί σχεδόν σε έναν επιπλέον μισθό το χρόνο, θα παίρνουν δηλαδή στο χέρι 534 ευρώ/μήνα αντί για 495 ευρώ που παίρνουν σήμερα.

Με βάση το νόμο 2837 του 2000 την επιδότηση δικαιούνται μισθωτοί με καθεστώς πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση ΙΚΑ για τον κλάδο σύνταξης και αμείβονται με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ και εργαζόμενοι που αμείβονται με το βασικό ημερομίσθιο που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 03 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.