ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Εντός δεκαημέρου η υπογραφή της Fraport για τα αεροδρόμια

14:31 - 08 Δεκ 2015 | Οικονομία
ΤΑΙΠΕΔ: Εντός δεκαημέρου η υπογραφή της Fraport για τα αεροδρόμια
Στις 15/12 λήγει η προθεσμία για τον ΟΛΘ - Ξεκινά το due diligence για το 17% του ΔΕΣΦΑ.

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες υπογράφεται η σύμβαση ύψους 1,2 δισ. ευρώ με τη γερμανική εταιρεία Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα.

 

Στην παραχώρηση περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.

 

Κύριος μέτοχος της εισηγμένης Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31,35%), ενώ ακολουθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20,2%), η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%), η αυστραλιανή επενδυτική εταιρία Rare Infrastructure Limited (5,27%) και οι λοιποί μέτοχοι (34,91%).

 

Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να ξεκινήσει το due diligence του ΔΕΣΦA από δύο ενδιαφερόμενους για το 17% που δεν θα αποκτήσει η Socar.

 

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες είναι η ιταλική Snam και το σχήμα Fluxys - Enagas.

 

Ο κ. Πιτσιόρλας εκτός άλλων ανακοίνωσε πως οι προσφορές για τον ΟΛΠ θα υποβληθούν τελικά στις 21 Δεκεμβρίου, αντί για τις 15 που ήταν προγραμματισμένο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:49 - 08 Δεκ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.