ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει success story

14:03 - 10 Δεκ 2015 | Οικονομία
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει success story
Και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει success story, αναφέρει ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, στο μηνιαίο του δελτίο προς τους επενδυτές, στο οποίο σχολιάζει ότι τέσσερις από τις πέντε χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα έχουν αποτελέσει success stories.

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει, αλλά μόνο εάν τηρήσει απαρέγκλιτα τα σχέδια αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της, σχολιάζει ο Ρέγκλινγκ.

Σε μια ανασκόπηση του έτους που ολοκληρώνεται, ο επικεφαλής του μηχανισμού υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα, η επίπονη διαδικασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων διακόπηκε απότομα, τη στιγμή που είχε αρχίσει να αποδίδει. Υπήρξε κίνδυνος διάλυσης του ευρώ και χρειάσθηκαν «μαρτυρικές» διαπραγματεύσεις για να επανέλθουν σε τροχιά οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Τώρα η ευρωπαϊκή κρίση δείχνει να υποχωρεί, σημειώνει. Αυτό δείχνει ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο "χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων" είναι λειτουργικό.

Σημειώνεται ότι με βάση το μηνιαίο δελτίο, τα ευρωπαϊκά ταμεία EFSF και ESM αναμένεται να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 42,5 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2016, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το 2015 λόγω και των εκταμιεύσεων προς την Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.