ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενα: «Κλείδωσε» η συμφωνία-Αύριο κατατίθενται τα 13 προαπαιτούμενα

21:37 - 11 Δεκ 2015 | Οικονομία
Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων- Αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για να ψηφιστεί την Τρίτη

Ο κύβος ερρίφθη.

Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο θα «ξεκλειδώσει» την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατόπιν της ολοκλήρωσης των επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση των συζητήσεων, αρνούμενος ωστόσο, να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, αύριο Σάββατο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και το μισθολόγιο, προκειμένου να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος την Τρίτη. Την Τετάρτη αναμένεται νέα συνεδρίαση του EWG ενώ στόχος είναι η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ο ίδιος σημείωσε ότι είναι σε φάση διαμόρφωσης του πλαισίου λειτουργίας το οποίο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και σε αυτό θα υπαχθούν τα ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΤΧΣ και τα διοικείται από πενταμελές συμβούλιο.

Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα κόκκινα δάνεια και τον ΑΔΜΗΕ η λίστα περιλαμβάνει:

  1. Το σχεδιασμό της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ αλλά και την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων (αντιμετώπιση λαθρεμπορίου και καταπολέμηση απάτης τύπου carrousel στον ΦΠΑ. Τα θέματα έκλεισαν την Πέμπτη μετά την συνάντηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη με τους επικεφαλής των θεσμών.
  2. Τις αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back στα νοσοκομεία (υπουργικές αποφάσεις)
  3. Την ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ, την νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών
  4. Υιοθέτηση 10 μέτρων από το toolkit II του ΟΟΣΑ και αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα
  5. Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία και τους κοινοτικούς πόρους
  6. Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία
  7. Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο
  8. Μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.