ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «τετ α τετ» τραπεζιτών και funds στη Νέα Υόρκη

11:55 - 14 Δεκ 2015 | Οικονομία
Τα «τετ α τετ» τραπεζιτών και funds στη Νέα Υόρκη
Στη Νέα Υόρκη θα βρεθούν σήμερα 14 Δεκεμβρίου 2015 υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και κορυφαίοι εγχώριοι τραπεζίτες προκειμένου να συμμετάσχουν στην ημερίδα που διοργανώνει κάθε χρόνο το Capital Link για την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δ. Μάρδα και την υπουργό Τουρισμού, Έ. Κουντουρα.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί η παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, οι οποίοι τελικά δεν θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη.
Στην ημερίδα θα παραστεί πλήθος Ελλήνων τραπεζιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κρίσιμα ραντεβού με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.
Το παρόν θα δώσουν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος της EUROBANK, Νικόλαος Καραμούζης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Άνθιμος Θωμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Άρης Ξενόφως, αλλά και ο διευθυντής Διεύθυνσης Καθυστερήσεων Wholesale Banking της ALPHA BANK Θεόδωρος Αθανασόπουλος και ο Senior Advisor to the CEO, Special Situations Group της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόφιλος Κωνσταντινίδης.

Μεταξύ των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων ξεχωρίζουν πολλά από αυτά που έχουν ήδη τοποθετήσει σημαντικότατα ποσά στη χώρα και είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων των ελληνικών τραπεζών. Αυτοί είναι ο John Alfred Paulson (της Paulson & Co.), ο Wilbur Ross (της WL Ross & Co.), ο William Vrattos (της York Capital Management), o Γιώργος Λογοθέτης του Libra Group, ο Χρήστος Μεγάλου για λογαριασμό της Fairfax (είναι CEO της Tite Capital Limited, Advisor to Fairfax Financial Holdings), στελέχη από τις Deutsche Bank, Goldman Sachs, BNP Paribas, Citibank, Credit Suisse, Bank of America Merrill Lynch, Mizuho Securities, εκπρόσωποι του New York Stock Exchange και άλλοι.
Παρούσα θα είναι και εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, D. Velkulescu. 
Πρόκειται για τη 17η ημερίδα του Capital Link για την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη με τη συνεργασία του NYSE. 
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι μεγάλες ξένες επενδυτικές τράπεζες, αλλά και ελληνικές επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ. Από πλευράς ελληνικών επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη είχε προγραμματιστεί να δώσουν το παρών ο Οδυσσέας Αθανασίου της Lamda Development, ο Γιώργος Χρυσικός της Grivalia, ο Αριστοτέλης Καρυτινός της Πανγαία καθώς και εκπρόσωποι από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την Aegean Airlines & Olympic Air, την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, την Energean Oil & Gas, όλες τις τράπεζες, αλλά και εφοπλιστές, όπως ο Νίκος Τσάκος και ο Γιάννης Κούστας και χρηματιστές όπως ο Ευάγγελος Χαρατσής της Beta Securities, ο Γ. Λινάτσας της Axia Ventures Group.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.