ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβες» Ντομπρόφσκις: «Νέα μέτρα για τη συμφωνία-Τον Ιανουάριο η αξιολόγηση»

15:09 - 16 Δεκ 2015 | Οικονομία
«Βόμβες» Ντομπρόφσκις: «Νέα μέτρα για τη συμφωνία-Τον Ιανουάριο η αξιολόγηση»
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις απασφάλισε... Τα πυρά του δέχτηκαν ΔΝΤ και ελληνική κυβέρνηση.

Διπλό μήνυμα προς την Ελλάδα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στέλνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Πιθανά νέα μέτρα για τη συμφωνία

Σύμφωνα με το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο MNI, ο κ. Ντομπρόφσκις τόνισε ότι η τελική απόφαση για την τακτοποίηση του ελληνικού χρέους ανήκει στην ευρωζώνη, τη στιγμή που το Ταμείο έχει θέσει τη βιωσιμότητα του χρέους ως προϋπόθεση προκειμένου να συνεισφέρει χρηματοδοτικά στο νέο Μνημόνιο.Επισήμανε δε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ζητηθούν πρόσθετες προϋποθέσεις και δράσεις από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να υπάρξει συμφωνία για το χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν μεν τη συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά δεν μπορούν να το υποχρεώσουν να προσφέρει νέα δάνεια στην Ελλάδα, και προσέθεσε πως η απόφαση για συμμετοχή στο Μνημόνιο ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Τέλος, ο κ. Ντομπρόφσκις είπε ότι δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.