ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαναφέρει «τμηματικά» το «παράλληλο πρόγραμμα» η Κυβέρνηση

10:00 - 21 Δεκ 2015 | Οικονομία
Επαναφέρει «τμηματικά» το «παράλληλο πρόγραμμα» η Κυβέρνηση
Αποσπασματικά φαίνεται πως επιχειρεί να επαναφέρει το «παράλληλο πρόγραμμα« η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει νέα αντίδραση της Ευρωζώνης.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα, το Μαξίμου αναγκάστηκε να το αποσύρει άρον άρον, μετά το «βέτο» που άσκησε το EuroWorking Group, που απείλησε ακόμα και με μη εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο αποσύρθηκε για να επανέλθει στις αρχές του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαχωρίσει τις διατάξεις εκείνες οι οποίες δεν έχουν κάποιο δημοσιονομικό κόστος, με στόχο όσες δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό να περάσουν άμεσα από τη Βουλή και οι υπόλοιπες να κατατεθούν σε ένα αυτόνομο νομοσχέδιο.

Κύκλοι του πρωθυπουργού υπογραμμίζουν παράλληλα ότι το συνολικό κόστος του επίμαχου πολυνομοσχεδίου δεν ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, με τις οποιες επιβαρύνσεις να αφορούν κυρίως στα κοινωνικά προγράμματα που εμπεριέχονται σε αυτό.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν τα Νέα, συνεχίζει να κατηγορεί την αποκαλούμενη «τρόικα εσωτερικού» για τις πιέσεις που δέχθηκε από τους δανειστές και οι οποίες την ανάγκασαν να ανακρούσει πρύμναν για το πολυνομοσχέδιο του παράλληλου προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.