ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέμπερ: «Να βγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν»

14:45 - 29 Δεκ 2015 | Οικονομία
Ζήτημα προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τον χώρο του Σένγκεν θέτει ο αρχηγός της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και αναπληρωτής πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μέσω συνέντευξης στη Frankfurter Allgemeine Zeitung αυτή τη φορά ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λέει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη και προτείνει να είναι ο Frontex που θα αναλαμβάνει δράσει όταν οι χώρες δεν είναι σε θέση να ελέγχουν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρέμβασης της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα ακόμα και παρά τη θέληση της ελληνικής κυβέρνησης ο Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζει ότι «στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας. Όταν μια χώρα μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις, που με τη θέλησή του ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία».

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.