ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοχάρης:Ταφόπλακα στην άρση των capital controls ο φόρος στις συναλλαγές

20:44 - 05 Ιαν 2016 | Οικονομία
Θεοχάρης:Ταφόπλακα στην άρση των capital controls ο φόρος στις συναλλαγές
Το σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές θα αποτελέσει ταφόπλακα στην άρση των capital controls εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι η επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές θα ωθήσει τον κόσμο στις συναλλαγές με μετρητά τη στιγμή που οι ανάγκες της οικονομίας επιζητούν τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για το μείζον ζήτημα του Ασφαλιστικού, ο βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να εμπλέξει στις επιλογές της για το Ασφαλιστικό τα κόμματα της αντιπολίτευσης χρησιμοποιώντας επικοινωνιακή λογική, ενώ πρόσθεσε ότι «η στήριξη σε ένα νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό δεν είναι θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά ζήτημα μεταρρύθμισης που θα διατηρήσει το σύστημα αμετάβλητο για τα επόμενα 10 έτη τουλάχιστον».

Ως προς την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υποστήριξε ότι είναι ένα από τα μειονεκτήματα του σχεδίου της κυβέρνησης, το οποίο πλήττει την παραγωγική οικονομία.

Συνεχίζοντας δήλωσε πως αυτό θα φέρει πρόσθετη ύφεση και αύξηση της μαύρης εργασίας, την ίδια στιγμή που 60.000 επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει τις έδρες του σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία λόγω των capital controls και της φορολόγησης.

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι «το σχέδιο της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να κατανέμει δίκαια τα βάρη ούτε να εξασφαλίζει τη δικαιοσύνη των γενεών καθώς επιλέγει να φορτώσει όλα τα βάρη στους νέους – εργαζόμενους του σήμερα, που είναι οι μελλοντικοί συνταξιούχοι για να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους σημερινούς συνταξιούχους», ενώ ανέφερε ως παράδειγμα το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, «τις οποίες προσανατολίζεται να κόψει η Κυβέρνηση με μια «μπακάλικη» λογική μόνο και μόνο γιατί αφορά λιγότερους συνταξιούχους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.