ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόντρα Μίχαλου-Κορκίδη για τις εργοδοτικές εισφορές

12:17 - 09 Ιαν 2016 | Οικονομία
Κόντρα Μίχαλου-Κορκίδη για τις εργοδοτικές εισφορές
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΚΕΕΕ δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για ενδεχόμενη συμφωνία Μαξίμου – εργοδοτών σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Μίχαλος είχε διατυπώσει τις θέσεις του για το ζήτημα κατά τη συνάντηση των παραγόντων και οργανώσεων της αγοράς με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα Ντάνι Κοστέλο και μετέφερε τις αντιδράσεις της επιμελητηριακής κοινότητας, όπως είπε, για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μαξίμου, συνοψίζοντάς τις στη φράση: «Όλοι απορούν πώς μπόρεσαν οι ηγεσίες των εργοδοτικών οργανώσεων να συναινέσουν στην καταστροφή των μελών των οργανώσεών τους».

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ δήλωσε ότι η απόφαση για καταρχήν αύξηση των εργοδοτικών εισφορών είναι «έωλη και σε επίπεδο διοικήσεων». Παρόν στην εκπομπή ήταν και ο κ. Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ ο οποίος του ζήτησε να σταματήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

«Κωνσταντίνε μην το κάνεις αυτό – Δεν χρειάζεται εμφύλιος».

 

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη το μεγάλο ζήτημα είναι το Ασφαλιστικό ενώ τόνισε ότι το πλέον υφεσιακό μέτρο είναι η μείωση των συντάξεων και όχι η επιβάρυνση που θα προκύψει για την αγορά από την αύξηση των εισφορών.

 

Αναφέρθηκε εξάλλου και στην ρήτρα ανάπτυξης που εμπεριέχεται στο σχέδιο λέγοντας ότι «αυτή δεν αναφέρεται πουθενά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.