ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ προς Αριστερά: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ξεπούλημα ασημικών

14:06 - 09 Ιαν 2016 | Οικονομία
Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ προς Αριστερά: Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ξεπούλημα ασημικών
Την ανάγκη η Αριστερά να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, για τον οποίο λέει ότι «κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.

Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους, σχολιάζει ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας στα ΝΕΑ.

 

Παράλληλα εκφράζει τη διαφωνία του με όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «ξεπούλημα των ασημικών» τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που σαρώνει τον πλανήτη και δεν εμφανίζεται μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνια.

 

Καλεί, τέλος, σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση» κάνοντας άνοιγμα στην Κεντροαριστερά για να δημιουργήσει τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ.

 

Αυτόν τον χώρο διεκδικεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το γήπεδο αναμένεται να δώσει τη μάχη τους επόμενους μήνες, όπως προκύπτει από όσα λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος εκφράζει το εκσυγχρονιστικό ρεύμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με την ιδιότητα του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ και του μάνατζερ που παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, και άρα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στις εκτός Κουμουνδούρου δυνάμεις, ο κ. Πιτσιόρλας καλεί σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση».

 

Εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν, εκτιμά. Σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.

 

Ο κ. Πιτσιόρλας επικρίνει τους συντρόφους του που βλέπουν στις ιδιωτικοποιήσεις «ξεπούλημα των ασημικών», απαντώντας τους ότι την ίδια στιγμή ένα κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη και άρα δεν πρόκειται για φαινόμενο που έχει να κάνει μόνο με αδύναμες οικονομίες ή όσες βρίσκονται σε Μνημόνια.

 

Τέλος, πιστεύει πως η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα. Το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους, λέει ο κ. Πιτσιόρλας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.