ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός νόμου Κατσέλη φετινός ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας

12:16 - 11 Ιαν 2016 | Οικονομία
Εκτός νόμου Κατσέλη φετινός ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας
Οι φορολογούμενοι που ζητούν την ένταξή τους στο νόμο Κατσέλη (υπερχρεωμένα νοικοκυριά) δεν έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν σε αυτόν οφειλές, που προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ του 2015 καθώς και από τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.

Αυτό προκύπτει από διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών στην οποία ορίζεται, ωστόσο, ότι και αυτές οι οφειλές μπορούν να ενταχθούν στον νόμο Κατσέλη εφόσον περάσει ένα δωδεκάμηνο από την βεβαίωσή τους.

Επίσης, σε άλλη εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζεται ότι η τήρηση μιας ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο δεν σημαίνει, σύμφωνα με τη νομολογία, ότι ο φορολογούμενος δεν μπορεί να θεωρηθεί πτωχευμένος και να ενταχθεί στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Να σημειωθεί ότι με τροποποίηση που έγινε το καλοκαίρι στον νόμο Κατσέλη δόθηκε η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εντάξουν σε αυτόν και οφειλές προς την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι με δικαστική απόφαση είναι εφικτή και η διαγραφή οφειλών προς το δημόσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά πάντα υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:28 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.