ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Η πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή

16:23 - 14 Ιαν 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Η πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή
Η πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή, σχολίασε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup, αναφέροντας ότι δεν πρέπει να γίνει θέμα το ότι δεν ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση το 2015, καθώς έχει γίνει πολύ δουλειά.

«Πρέπει να συγχαρώ την κυβέρνηση γιατί έκανε πολύ δουλειά αφότου έκλεισε η συμφωνία», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα θέματα στο τραπέζι, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό του 2016 και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

«Η πρόταση για το ασφαλιστικό είναι σοβαρή. Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι αν είναι και οικονομικά βιώσιμη, γιατί σήμερα το σύστημα στηρίζεται πολύ στον προϋπολογισμό. Το ΔΝΤ και η Κομισιόν θα κάνουν αυτή την ανάλυση. Τότε θα την συζητήσουμε στο Eurogroup», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει όταν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, η οποία θα κρατήσει μήνες και όχι εβδομάδες.

«Το υποσχεθήκαμε και θα το κάνουμε γιατί το ζητά και το ΔΝΤ που παράλληλα θέλει μια ισχυρή ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Εχουμε δεσμευτεί να το κάνουμε και θα γίνει», είπε.

Μοσκοβισί: Η προσοχή μας στην πρώτη αξιολόγηση

«Η προσοχή αφορά στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού. Ένα προσχέδιο έχει παρουσιαστεί. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μελετηθούν για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις» επισήμανε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Πρέπει να μπούμε σε ένα ενάρετο κύκλο για την πρώτη αξιολόγηση. Εκεί έχουμε στρέψει τώρα την προσοχή μας» επεσήμανε και προσέθεσε:

«Πρέπει να είναι μια αξιόπιστη πρόταση και να τηρούνται οι όροι που έχουν οριστεί από το Μνημόνιο, όπως είχε γίνει και με την περίπτωση της Κύπρου, ώστε να υπάρξει έξοδος από το πρόγραμμα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

Τέλος, υπογράμμισε πως «θα πρέπει να προχωρήσουμε στο θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:30 - 14 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.