ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

10:39 - 20 Ιαν 2016 | Οικονομία
Κατρούγκαλος: «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
Τις διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κλάδων, προαναγγέλλει με άρθρο στην «Αυγή», υπό τον τίτλο «Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι», ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως αναφέρει στο άρθρο το οποίο επικαλείται ο «Ant1» o κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, «ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη», ενώ εξηγεί με στοιχεία και παραδείγματα γιατί οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισης είναι «όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ».

«Ήδη προσανατολιζόμαστε στο να επεκτείνουμε και στους νέους επιστήμονες την ειδική κατώτερη ασφαλιστική κλάση που προβλέπεται για τους αγρότες και με τους ίδιους χαμηλούς συντελεστές», σημειώνει ακόμα ο υπουργός Εργασίας.

«Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν κόφτη στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος», λέει ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα ο υπουργός αναφέρει ότι το υπουργείο, όπως στην περίπτωση των δικηγόρων είναι ανοικτό σε προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ότι κύριο μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία εκείνων που έχουν χαμηλό εισόδημα, προσδιορίζοντάς το στα 10.000 ευρώ το χρόνο.

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση. Ένα μόνο δεν θα ανεχθούμε: να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και τα συνήθη υποζύγια», τονίζει επίσης ο υπουργός Εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.