ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΕΕ: Το νέο ασφαλιστικό τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους

12:10 - 22 Ιαν 2016 | Οικονομία
ΟΕΕ: Το νέο ασφαλιστικό τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους
Με αφορμή σχόλια, που ακούγονται σχετικά με τα ποσοστά φοροδιαφυγής στους ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνάρτηση με τη συζήτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες καλούνται να πληρώσουν, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, προέβη σε δήλωση, στην οποία επισημαίνει ότι το νέο ασφαλιστικό τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι στο πλευρό της κυβέρνησης, στη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ελεγκτικού μηχανισμού και όχι μόνο.

Η επιχειρηματολογία, όμως, αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ασφαλιστικό, αλλά για φορολογικό νομοσχέδιο, επιβεβαιώνοντας την αρχική μας εκτίμηση ότι η κατακόρυφη αύξηση των εισφορών αποτελεί ένα είδος κεφαλικού φόρου.

Επιπλέον, έτσι όπως επιχειρείται να επιβληθεί το νέο σύστημα, και δεν αγγίζει τους φοροφυγάδες, οι οποίοι θα πληρώνουν με βάση τα ποσά που δηλώνουν στην εφορία, και τιμωρεί τους ειλικρινείς φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν το μάρμαρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.