ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Στοχεύει στην οριστική πάταξη της φοραποφυγής των πολυεθνικών

14:19 - 28 Ιαν 2016 | Οικονομία
Κομισιόν: Στοχεύει στην οριστική πάταξη της φοραποφυγής των πολυεθνικών
Ένα νέο πακέτο παρεμβάσεων με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέντευξη Tύπου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο Πιέρ Μοσκοβισί, κατήγγειλε ότι «οι μικρές επιχειρήσεις έχουν 30% υψηλότερο φορολογικό βάρος από τις πολυεθνικές και ότι χάνονται 50-70 δισ. ευρώ από τη φοροαποφυγή στην Ευρώπη, ποσό που είναι ίσο με το βάρος του προσφυγικού το 2015 και το 2016».

«Είναι πολύ εύκολο για πολλές επιχειρήσεις να παίξουν με τη φορολογία μετακινώντας για παράδειγμα ενεργητικό σε φορολογικούς παραδείσους, είπε χαρακτηριστικά. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, αν όλες οι χώρες της Ε.Ε. υιοθετήσουν τα μέτρα και αναλάβουν κοινές δράσεις. Ετσι θα ενισχύσουμε την κοινή μας δράση κατά της φοροαποφυγής.

Η συνεργασία δεν σημαίνει μίνιμουμ φορολογικούς συντελεστές, ξεκαθάρισε, σημειώνοντας ότι αυτοί αποτελούν ευθύνη της κάθε χώρας, ανέφερε. 

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι οι συζητήσεις θα ευοδωθούν και θα υπάρξει συμφωνία. Σχολιάζοντας τη συμφωνία μεταξύ Μ. Βρετανίας και Google για τους φόρους της τελευταίας, ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι θα εξεταστεί από την Κομισιόν και επανέλαβε τη θέση, οι πολυεθνικές να πληρώνουν φόρους στις χώρες που παράγουν τα κέρδη τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.