ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή αποκλιμάκωση στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο

14:59 - 28 Ιαν 2016 | Οικονομία
Μικρή αποκλιμάκωση στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο
Τάση μικρής αποκλιμάκωσης επικρατεί στην αγορά ελληνικών ομολόγων, με το δεκαετές να υποχωρεί αλλά να παραμένει η απόδοσή του ακόμα άνω του 9%.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι ξεπερνούν κάπως τις ανησυχίες τους όσο πλησιάζει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ υπενθυμίζεται ότι με κύρια αποστολή να σχηματίσουν -εκ του σύνεγγυς- μία όσο το δυνατόν ακριβέστερη εικόνα της πορείας των πραγμάτων στην Ελλάδα και των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης στα ανοικτά μέτωπα της αξιολόγησης από τους θεσμούς, των εκκρεμοτήτων στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και των παρεμβάσεων στο σκέλος των "κόκκινων δανείων”, στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα ομάδα επενδυτικών κολοσσών. 

Με επικεφαλής τον Prem Watsa της Fairfax Financial Holdings, ο οποίος θα συνοδεύεται από τους επίσης γνωστούς για τις τοποθετήσεις τους σε ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις John Paulson και κορυφαία στελέχη της WL Ross & Co, όπως τον Steve Johnson, Principal, καθώς και εκπροσώπους mega-funds του βεληνεκούς των Capital, Fidelity, Wellington, Brookfield, Highfields και Mackenzie, οι ξένοι επενδυτές θα πραγματοποιήσουν διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.

Ειδικότερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου βάσης παρουσιάζει πτώση 1,95% και διαμορφώνεται στο 9,707%, η απόδοση των 5ετών τίτλων σημειώνει απώλειες 2,34% στο 11,772%, ενώ η απόδοση των 2ετών υποχωρεί κατά 0,67% στο 14,519%. Το spread για το δεκαετές ανέρχεται στις 942 μονάδες βάσης.

Να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παρουσιάζουν αντίστροφη καμπύλη, δηλαδή αντί στις κοντινές λήξεις οι αποδόσεις να είναι μικρές και στις πιο μακρινές υψηλότερες ισχύει το αντίθετο, γεγονός που υποδεικνύει μία γενικότερη ανωμαλία στην οικονομία και την κατεστραμμένη επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ισχυρή πτώση σημειώνουν τα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετίας bund στο -6,53% στο 0,414%. Η απόδοση των 5ετών σημειώνει πτώση 7,62% στο 0,256%, ενώ η απόδοση των 2ετών τίτλων υποχωρεί κατά 2,25% στο 0,455%.

Στη Γαλλία η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί κατά 2,72% στο 0,730%, στη Βρετανία η απόδοση του δεκαετούς υποχωρεί 2,88% στο 1,662%.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 28 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.