ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT:Η Ευρώπη ψηφίζει-«Διαγραφή του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;»

18:00 - 28 Ιαν 2016 | Οικονομία
FT:Η Ευρώπη ψηφίζει-«Διαγραφή του ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες;»
Την ώρα που η κυβέρνηση ζητά τη συνδρομή των εταίρων μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος στην Ελλάδα, νέο κλίμα Grexit από τη ζώνη Σένγκεν δημιουργεί η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Δημοσκόπηση με το ερώτημα «Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες;» διενεργούν οι Financial Times.

Την ώρα που οι Βρυξέλλες απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση τριών μηνών στην Αθήνα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, τηρώντας τις «συστάσεις» και να περιφρουρήσει με αποτελεσματικό τρόπο τα εξωτερικά της σύνορα, βελτιώνοντας παράλληλα τη διαδικασία ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, ο διεθνής Τύπος με συνεχή δημοσιεύματα καλλιεργεί το κλίμα «Grexit» με εκδίωξη της χώρας μας από τη ζώνη Σένγκεν.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ανταλλάξει το χρέος της με πρόσφυγες», έγραψαν προ ημερών οι Financial Times, "Η υπερχρεωμένη και οικονομικά κατεστραμμένη χώρα αποτυγχάνει καθημερινά να φέρει εις πέρας αυτό το τεράστιο έργο" (εννοώντας τη φύλαξη των συνόρων) λέει η Welt, «Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του Σένγκεν» αναφέρει η Deutsche Welle.

Ως μέτρο πίεσης στην Αθήνα, προστίθεται και το γκάλοπ που κάνουν οι Financial Times, μέσω του οποίου ρωτούν τους αναγνώστες τους αν πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος με αντάλλαγμα τους πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής μάλιστα, το 55% απαντά θετικά στο ερώτημα που θέτει η βρετανική εφημερίδα, ενώ το 45% λέει «όχι».

Σε ασφυκτικό κλοιό η κυβέρνηση με το προσφυγικό

Είχε προηγηθεί το δημοσίευμα των «FT» το οποίο πρότεινε το «σφράγισμα» των συνόρων της Ελλάδας και την παραμονή όσων μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος σε καταυλισμούς που θα δημιουργηθούν στα νησιά! Αυτό, κατά την βρετανική εφημερίδα θα ήταν το αντάλλαγμα, για να διαγραφεί το δημόσιο χρέος της χώρας μας.

«Το σχέδιο αυτό φαίνεται ακραίο. Αλλά πτυχές του μπορεί να έχουν ήδη αρχίσει διστακτικά να προωθούνται» σημείωνε ο αρθρογράφος Gideon Rachman και αναφερόταν στα όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο της Ευρώπης, όπου οι υπουργοί από διάφορες χώρες του βορρά κυρίως προειδοποίησαν την Ελλάδα με σφράγισμα των συνόρων της αν δεν αντιμετωπίσει εγκαίρως τις προσφυγικές ροές.

«Χωρίς καλή διαχείριση, θα μπορούσε να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες σε μια χώρα 11 εκατομμυρίων η οποία είναι αντιμέτωπη με ανεργία 25% και ένα εθνικό χρέος που πλησιάζει το 180% του ΑΕΠ. Αλλά το τεράστιο χρέος της Ελλάδας μπορεί τελικά να είναι το κλειδί για την λύση του προβλήματος» έγραφε ακόμα ο Rachman.

Δείτε τη δημοσκόπηση ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:20 - 29 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.