ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Prem Watsa(Fairfax): Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

15:50 - 29 Ιαν 2016 | Οικονομία
Prem Watsa(Fairfax): Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα
Σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα διακρίνει η Fairfax, σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μαζί με άλλους επικεφαλής 10 κορυφαίων διεθνών funds.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «είχαμε μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία επικεντρώθηκε στην ελληνική οικονομία και τις επικείμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας.

 

Η Fairfax διακρίνει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονται με συνέπεια και μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας. Είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξίας με ισχυρή πίστη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όχι μόνο μέσω της συμμετοχής μας στη EUROBANK, την οποία και αυξήσαμε με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, και των επενδύσεών μας στην GRIVALIA, την Praktiker και άλλες εταιρείες, αλλά επιπλέον με την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife, μπαίνοντας έτσι σε έναν κλάδο όπου έχουμε μεγάλη εμπειρία και βλέπουμε σπουδαία προοπτική».

 

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής των ξένων funds, με πρωταγωνιστές τους Prem Watsa, Wilbur Ross και John Paulson, συναντήθηκαν σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έχουν στην ατζέντα τους συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ενώ απόψε θα παραστούν σε δείπνο με Έλληνες επιχειρηματίες.

 

Νωρίτερα, σήμερα οι εν λόγω τρεις επενδυτές συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους οποίους συνομίλησαν για περίπου μία ώρα, ενώ χτες είχαν συναντήσεις και με τις διοικήσεις των τραπεζών.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη των Watsa και Ross στη Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του καναδικού fund Prem Watsa, ο οποίος συναντήθηκε χθες τόσο με την διοίκηση της Eurobank όσο και με την διοίκηση της Grivalia τόνισε την ανάγκη η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας να ολοκληρωθεί γρήγορα έτσι ώστε η Ελλάδα να αποκομίσει τα οφέλη στο μέτωπο της φθηνής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και να σταλεί μήνυμα σταθερότητας προς τους επενδυτές.

 

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξέφρασε την πεποίθηση του πως η διαπραγμάτευση θα εξελιχθεί ομαλά και εφόσον επιτευχθεί αυτό η Ελλάδα θα αποτελεί επενδυτική ευκαιρία.

 

Να σημειωθεί ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών funds με επιχειρηματίες, καθώς ενδέχεται να προκύψουν συζητήσεις για μελλοντικά deals.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 29 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.