ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντάισελμπλουμ: Δεν ισχύει ότι η διαπραγμάτευση έχει εκτροχιαστεί

16:35 - 11 Φεβ 2016 | Οικονομία
Ντάισελμπλουμ: Δεν ισχύει ότι η διαπραγμάτευση έχει εκτροχιαστεί
Σε διάψευση των φημών ότι η διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση έχει εκτροχιαστεί προχώρησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Υπάρχουν φήμες στον Τύπο ότι η διαδικασία έχει εκτροχιαστεί. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι λανθασμένες», δήλωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα.

 

«Εχει γίνει πολλή δουλειά με την Ελλάδα. Στο Eurogroup θα εξετάσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί», υπογράμμισε.

 

Η Αθήνα συνεχίζει να μιλά με τους θεσμούς για το συνταξιοδοτικό και δημοσιονομικά θέματα και αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

 

Περισσότερη διαφάνεια στο Eurogroup

 

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζητά περισσότερη διαφάνεια στις υποθέσεις του Eurogroup.

 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του κάνει λόγο για τις νέες προκλήσεις της μετανάστευσης και της τρομοκρατίας που αντιμετωπίζει πλέον η ευρωζώνη, σχολιάζοντας πως «πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σε δύσκολες εποχές».

 

Όπως τονίζει, η διατήρηση της εμπιστοσύνης είναι «ζωτικής σημασίας για τη νομιμότητα όλων των δύσκολων αποφάσεών μας».

 

«Αν και είμαστε μια ανεπίσημη ομάδα, λαμβάνουμε αποφάσεις που επηρεάζουν τη μελλοντική πορεία κρατών-μελών και της νομισματικής μας ζώνης συνολικά, αποφάσεις για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε υπόλογοι».

 

Ο Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του υποστηρίζει πως για τον λόγο αυτό και «ως θέμα αρχής» θα πρέπει «να στοχεύουμε να είμαστε όσο πιο διαφανείς γίνεται αναφορικά με τις εργασίες μας στο Eurogroup».

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup ζητά μεγαλύτερη διαφάνεια στην προετοιμασία της ατζέντας, στη δημοσιοποίηση επιστολής σύνοψης των αποτελεσμάτων των συνεδριάσεων της ομάδας, αλλά και δημοσιοποίηση των εγγράφων των εργασιών όσο το δυνατόν συντομότερα, «ώστε το κοινό και ο Τύπος να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και να μη σημειώνουν μόνο αλλά να συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη διαδικασία ενίσχυσης της ευρωζώνης».

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έγγραφο αυτό εστάλη τον Δεκέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.