ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: «Παγώνουν» οικονομία και εξαγωγές οι αγροτικές κινητοποιήσεις

09:38 - 15 Φεβ 2016 | Οικονομία
Μάρδας: «Παγώνουν» οικονομία και εξαγωγές οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Στη μέγεθος της ζημιάς που θα έχει υποστεί η ελληνική οικονομία μετά τη λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο MEGA, κάνοντας παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997, το κόστος των 58 ημερών μπλόκων τότε είχε προσδιοριστεί σε 13 δισ. δραχμές με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν σηκώσουν κεφάλι ύστερα από 2-3 χρόνια.

Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς, είπε ο υφυπουργός, και δεν μπορούν να αγνοηθούν. Σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν την θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως είπε θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Μετέφερε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 15 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.