ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει στο… λογικό χρονοδιάγραμμα

13:49 - 16 Φεβ 2016 | Οικονομία
Σταθάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει στο… λογικό χρονοδιάγραμμα
«Μετά βεβαιότητας θεωρώ ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στο χρονοδιάγραμμα το λογικό, το οποίο έχουμε μπροστά μας και η διάθεση από τις δύο πλευρές έχει προαναγγελθεί, μέσα με τέλη Μάρτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης.

Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Γιώργος Σταθάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Στο ερώτημα πώς μπορούν να συμβιβαστούν οι απαιτήσεις των δανειστών και τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων σχετικά με το θέμα του ασφαλιστικού, ο ίδιος απάντησε:
«Με διάλογο αναφορικά με τις κοινωνικές ομάδες. Είναι μονόδρομος, πρέπει να γίνει, για να βρούμε λύσεις πάνω σε δεδομένες αρχές που χαρακτηρίζουν τη νέα μορφή του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ότι οι μισθωτοί δεν μπορούν να είναι χωριστή κατηγορία με κανόνες δυσβάσταχτούς και οι άλλες κατηγορίες να εξαιρούνται από τους κανόνες αυτούς.
Η βασική φιλοσοφία είναι σωστή, εξομοιώνονται κοινωνικές ομάδες με αυτό που ισχύει για τους μισθωτούς εδώ και 30-40 χρόνια -αναφέρομαι στην αναλογικότητα εισφορών- ο διάλογος πρέπει, όμως, να επιλύσει όλα τα σύνθετα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις ιδιαιτερότητες των ελεύθερων επαγγελματιών. Πρέπει να γίνει αυτός ο διάλογος. 
Σε σχέση με την άλλη πλευρά, υπάρχει βάση για να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κλείσει η συμφωνία στο ασφαλιστικό, ανάλογα με την κατάληξη του διαλόγου με τις κοινωνικές ομάδες στο εσωτερικό».
Ερωτηθείς αν αυτό θα γίνει χωρίς μείωση συντάξεων, ανέφερε πως «όλος ο σχεδιασμός έχει γίνει με αυτήν την κόκκινη γραμμή, νομίζω ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.