ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση:Το κουαρτέτο τινάζει στον αέρα την απόσυρση!

13:28 - 24 Φεβ 2016 | Οικονομία
Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση:Το κουαρτέτο τινάζει στον αέρα την απόσυρση!
Από τα χείλη των δανειστών κρέμεται ολόκληρη η αγορά αυτοκινήτου αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κουαρτέτο αμφισβητεί την αποδοτικότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Η κυβέρνηση από την άλλη φαίνεται να έχει πειστεί για τα οφέλη του συγκεκριμένου μέτρου που θεωρείται ότι θα αποφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση του κουαρτέτου και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων φαίνεται να υπάρχει χάσμα απόψεων αφού οι δανειστές θεωρούν ότι στο μέτρο υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις που αν εφαρμοσθούν, υπάρχει ενδεχόμενο να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η αγορά αυτοκινήτου.

 

Μάλιστα απ' ότι φαίνεται, τα στελέχη του κουαρτέτου θα παραμείνουν στη συγκεκριμένη γραμμή μέχρι και την τελική συζήτηση εκτός αν υπάρξει καινούρια πρόταση από την ελληνική πλευρά η οποία θα διαθέτει και τεκμηριωμένα στοιχεία.

 

Η συνάντηση μεταξύ δανειστών και αρμόδιων υπουργών που πραγματοποιήθηκε χτες ήταν μάλλον δυσάρεστη για την ελληνική πλευρά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κουαρτέτο φαίνεται αποφασισμένο να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο για τους παρακάτω λόγους:

 

- Λόγω των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δεν θεωρείται δεδομένο ότι η απόσυρση δεν πρόκειται να επιφέρει τα αναλόγα οικονομικά αποτελέσματα.

 

- Το κουαρτέτο εκτιμά ότι η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

 

- Δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει σωστή εφαρμογή του μέτρου.

 

- Οι δανειστές τέλος θεωρούν ότι η απόσυρση δεν θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Προς το παρόν το πιθανότερο σενάριο είναι να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια συνέχισης του μέτρου. Αν συμβεί αυτό οι επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτου θα είναι σημαντικές υποστηρίζουν άνθρωποι της αγοράς εκτιμώντας ότι οι έμποροι αυτοκινήτων θα μειώσουν κι άλλο τη δραστηριότητά τους και μερίδα εργαζομένων θα χάσει τη δουλειά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.